För mångfald
och gemenskap

#picknickfestivalen

För mångfald och gemenskap
#picknickfestivalen

Presentation av organisationerna på plats

Senast uppdaterad 2017-01-19 09:33:10


Presentation av organisationerna på plats


Den sjätte juni kommer vi ha flera organisationer på plats som kommer hålla i olika aktiviteter. Nedan följer en presentation av de första fem!

Förening Selma

“Föreningen Selma har som mål att bl.a. medverka till att sammanföra människor med olika bakgrunder, väcka debatt och skapa forum för diskussioner och kunskapsbildning genom diverse aktiviteter såsom seminarier, studiecirklar, events, resor och studiebesök. Vår ambition är att visa på fördelarna med mångfalden. Vid Picknickfestivalen kommer vi att bjuda på grillat och annat gott, samt ansiktsmålning för de små. “

 

Frisk & Fri

"Frisk & Fri - riksföreningen mot ätstörningar står för ett samhälle utan ätstörningar där alla är fria att vara sig själva.

 Då vi anser att ideal bara är en fluga, så välkomnar vi alla att komma och sy en egen partyfluga med oss. Vi ses!"

 

Kvinna till kvinna

"Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krigs- och konfliktdrabbade områden för att deras makt och inflytande ska öka. Vi samarbetar med kvinnoorganisationer som arbetar för kvinnors rättigheter och fred. Under Picknickfestivalen kan du träffa oss och tävla i vårt feministiska quiz. Välkomna!"

 

UNF

"Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) är en organisation av unga, för unga. Vår vision är en demokratisk och solidarisk värld fri från droger, därför är all vår verksamhet drogfri - på solidarisk och demokratisk grund. Utöver det fokuserar vi på att alla unga ska ha rätt till en grymt bra fritid. På Picknickfestivalen kommer vi att stå och grilla ekologiska bananer med vegansk choklad – välkommen fram för att äta gott och snacka med oss!"

 

Göteborgs FN-Förening

"Göteborgs FN-förening är en ideell förening som verkar för att engagera våra medlemmar i frågor som rör mänskliga rättigheter, fred och säkerhet, demokrati liksom jämställdhet. Vi fungerar under den nationella organisationen Svenska FN-förbundet och arbetar tillsammans för en bättre värld! Under Picknickfestivalen 2016 kommer vår förening att ha tävlingar med FN-förbundets app "Världskoll", liksom aktiviteter som berör arbetet med Agenda 2030 som är vårt projekt under det kommande året. Välkomna! "

Picknickfestivalen välkomnar människor från alla världens hörn. Vi skapar en festival för mångfald och gemenskap där människor med olika kultur och bakgrund möts.Vem du än är, välkommen.