För mångfald
och gemenskap

#picknickfestivalen

För mångfald och gemenskap
#picknickfestivalen

SAMTLIGA BOKADE ARTISTER

Senast uppdaterad 2017-01-19 09:34:07


SAMTLIGA BOKADE ARTISTER


Här hittar du samtliga artister bokade till Picknickfestivalen 2016!

 

Göteborgs Feministiska kör är en kvinno-trans-separatistisk kör som sjunger samhällskritisk satir och feministiska pepplåtar, de ska också inviga festivalen!

 

"MOWGLI'S musik är som en strukturerad lekstuga med en allvarlig grundton. Duon som består av Jessica Sörenson och Ellen Olaison, vill bjuda in dig till deras egna universum med hjälp av enkla medel – en headset-mic och ett MIDI-keyboard räcker. Det är inte prylar och teknik som är fundamentet i deras musik, utan kreativiteten och nuet. Mindre är mer i Mowglis värld. Båda har sysslat med musik så länge de kan minnas. Ellen kommer inte från någon särskilt musikalisk familj medan Jessica har spelat rock n’roll på ålderdomshem med sin. Ellen är en typisk för stjärntecknet fisk, strukturerad men fri och Jessica är lite som en lugn och explosiv räv som lurar på livet. Tillsammans vill de pulverisera normerna och mötas i nuet, vilket är synonymt med kreativiteten. Vilken genre musiken placeras i spelar ingen större roll, inte heller vilket språk texterna tar form. Regler är till för att brytas, men man måste kunna reglerna för att bryta dem." (det är Mowgli du ser på bilden!)

 

Skamvrån: "Med ena foten i den klassiska 70-talsproggen och den andra i modern popmusik banar göteborgsbandet Skamvrån väg för genren nyprogg. Feministiska texter med hög igenkänningsfaktor och svängiga basgångar som lockar till dans!"

 

"Sarah Klang är en Göteborgsbaserad artist som med sin säregna röst tillsammans med gitarr och orgel skapar atmosfäriska ljudbilder som för tankarna till äldre rullbandsinpelningar. Inspiration hämtas från gamla brudklänningar, Barbara Streisand, ambient electronica, 80-talspappor och plastblommor."

 

Gipsy Groove spelar autentisk balkan-rumänsk musik med influenser från bland annat jazz och reggae. Med hjälp av sina texter och sitt energiska framträdande skickar de ett meddelande om fred.

~

"Gipsy Groove is for sure one of those bands that is sending the message of peace through their energetic performance and very deep and engaged lyrics". They play authentic Balkan Romani music influenced by, among other, jazz, reggae, funk and ska.

 

The Tape is a dreamy indie rock trio located in Gothenburg, Sweden. With a shimmering tone and arrangements that are both clean and massive, they just captivate their audience. Creating evocative soundscapes with hypnotic guitar loops and intense reverb, The Tape has established their own unique sound. This, interwoven with conscious lyrics, will leave any listener moved. Over the last three years the band has been taking over Gothenburg’s stages and played at numerous festivals in Sweden, getting a reputation about having a live show to fit both your fantasies and your dreams.

 

"Anton Fermhede upptäcktes i slutet av 2014 när han spelade gitarr i ett trapphus i centrala Göteborg. I oktober 2015 släppte han sin hyllade debut EP 'Small Things That Changes' och efter det har han delat scen med bland andra Lisa Miskovsky och Timo Räisänen.

En fusion av surfrock och folkpop, rakt från hjärtat med ett sound som väcker liv i dina drömmar."

 

Oh no, Wolves beskrivs som "Dystert, kallt, mörkt och med musik som känns som soundtracket till en destruktiv göteborgsromans som går åt helvete. Med sköna breaks, texter som griper tag i en och en stämning som slår en som en iskall januarivind inga jävla halsdukar hjälper mot." De beskriver musiken de spelar som post-punk, och trots att de låter som en iskall januarivind tror vi att ni kan lämna halsduken hemma!

Cannabis Lollipop, tidigare ESW, har ett starkt förhållande till sin ljudbild som karakteriseras av feta beats och syntar. Bandet bildades hösten 2015 och har sedan dess gett ut tre singlar (en kan du lyssna på härhttp://spoti.fi/1TRdCZG). De har gått från klarhet till klarhet och spelat live i P4 och på bland annat Dublin Castle i London, Yaki da och Sticky fingers, samt blivit uppmärksammade i både GP och Djungeltrumman. I början av 2016 fick de ett samarbete med Musichelp Publishing och börjar rikta sina blicka utanför Sveriges gränser.

Picknickfestivalen välkomnar människor från alla världens hörn. Vi skapar en festival för mångfald och gemenskap där människor med olika kultur och bakgrund möts.Vem du än är, välkommen.